Echolooks wordt De Geboortezaak Nieuwegein! Bekijk onze nieuwe website op www.degeboortezaak.nl

Wat is een pretecho?

Als aanstaande ouder(s) bent u vast nieuwsgierig naar het nieuwe leven wat er groeit binnen in uw buik.
Een pretecho is een echo op eigen verzoeken, zonder medische indicatie. Hierbij is er meer tijd om "mooie plaatjes" te maken
en de kleine goed te bekijken. 


Zal het een jongen of een meisje zijn of misschien wel twee…… Terwijl jullie ontspannen en
naar de baby kijken, leiden wij jullie rond en geven we antwoord op jullie vragen.
Hoe ziet hij of zij eruit? En wat gebeurt er allemaal in uw buik?

 

Bij Echolooks kunt u terecht voor verschillende soorten pretecho’s,
waarbij wij met behulp van 2D/3D en zelfs 4D techniek een kijkje kunnen nemen in uw buik.

Vanaf 15 weken is het geslacht goed te zien van de baby!

7 weken echo

Vanaf 6-7 weken is er te zien of het hartje klopt. Dit is een vaginale echo, zo komt de echo dicht bij de baarmoeder en kan er nauwkeurig gekeken worden naar de zwangerschap.

 

11 weken echo

Vanaf 11 weken zie je al een compleet mensje. Je kindje is dan van kruin tot stuit ongeveer 7cm lang. De bewegingen van de baby zijn duidelijk te zien op de echo. Bij 11 weken kunnen we het hartje laten horen met de echo!

 

15 weken echo (geslachtsbepaling)

Vanaf 15 weken kun je al veel meer zien. Er is ook te zien of je kindje een jongetje of meisje is.
Ben je minimaal 15 weken zwanger en je kindje laat het geslacht tijdens de echo niet zien door bijv. een ongunstige ligging, dan proberen we ook via een inwendige echo naar het geslacht te kijken. Mocht het dan nog niet zichtbaar zijn, dan mag je kosteloos een keer terug komen.

 

26 tot 32 weken echo (mooie periode voor een 3D/4D HD live! echo)

Vanaf 26 weken begint je kindje een onderhuids vetlaagje te krijgen, waardoor het gezichtje ook wat voller begint te worden. Vanaf deze leeftijd worden de beelden van je kindje, dus ook het gezichtje, steeds gedetailleerder vooral in 4D..

 

Vanaf 32 weken echo

Vanaf 32 weken kan het lastiger worden om de baby te zien in 3D/4D. We kunnen het altijd proberen met soms een verassend mooi resultaat, en mocht het niet lukken, dan heb je altijd nog een mooie 2D echo (kosten worden dan gesteld op die van een 2D echo), want dit kan tot later in de zwangerschap.

2D Pretecho

Bij een 2D echo zie je het kindje in zwart-wit beelden. Tot ver in de zwangerschap kun je een mooie 2D echo laten maken, niet later dan 36 weken want dan ligt het kindje meestal al in het bekken.

Met deze 2D techniek kunnen wij al een vroege termijn echo bij u maken. Dit houdt in vanaf 7 weken kunnen wij bij u kijken of het hartje klopt van de baby. Mocht de baarmoeder nog wat naar achteren liggen dan maken wij een vagina echo. Tevens kunnen wij vanaf 15 weken een geslachtsbepalingsecho maken, zodat u al vrij vroeg in de zwangerschap weet of u een meisje of jongentje krijgt.

Bij een tweeling zwangerschap kan ook met 15 weken gekeken worden naar het geslacht, een 3-4 D echo is aan te raden wat eerder bijvoorbeeld bij 24 weken en dan hopen dat ze samen in beeld komen met de gezichtjes.

2D

2D

2D

2D

2D

3D/4D Pretecho

Een 3D echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de vorm van het gezicht van het kindje te zien. Het resultaat van de 3D echo bestaat uit stilstaande beelden.

Met 4D (deze techniek wordt ook live 3D genoemd) kunnen we bewegende beelden van het kindje maken (en kunt u bijvoorbeeld uw kindje zien gapen). De beste en mooiste periode voor een 3D/4D pretecho ligt tussen de 26 weken en 32 weken, omdat de baby dan in ruim vruchtwater ligt en omdat de baby al onderhuids vetweefsel heeft en dit alles bij elkaar gelegt de meeste kans op de mooiste beelden geeft.

3D

3D

3D

3D

3D

HD Live! Pretecho

Kom kijken en bewonder je baby met de nieuwste techniek HD live!

Er is een nieuwe techniek ten aanzien van 3-4 D echofotografie; HD live. Met behulp van het plaatsen van een lichtbron wordt de huid van de baby in een realistischer beeld weergegeven met behulp van de 3D modus. Zo kun je al heel dicht bij je kindje komen en even wegdromen over hoe je baby eruit zal zien.

De software houdt er rekening mee dat een deel van het licht weerkaatst en een deel wordt opgenomen. Het verplaatsen van de positie van de lichtbron geeft een speels en duidelijk beeld. De nieuwe GE Voluson E8 expert heeft deze software. Echolooks heeft deze GE Voluson als eerste ter beschikking in de regio Utrecht! Kom dus gauw langs bij Echolooks en bewonder je baby in HD live!

Centraal gelegen in St. Antonius Alnatal in Nieuwegein én Utrecht
gelegen in het ziekenhuis, makkelijk parkeren, goed bereikbaar. St. Antonius Alnatal

Echolooks is hét pretecho bureau van Nieuwegein, Utrecht en omstreken.Ook leuk om deze ervaring cadeau te doen!